Telihold a Bikában 11.14. Szuperhold

 

 

Telihold a Bikában egyben különleges Szuperhold élmény az égbolton

new-moon-2016-1078x515

Erről az eseményről  sok írást olvashattál, hiszen különleges jelenséget tapasztalhatunk az égen november 14-én. Nem csak azért mert Szuperhold lesz, hanem azért is, mert ez a legnagyobb Szuperhold 1948 óta és egészen  2034-ig nem lesz hasonló látvány tapasztalható az égen.

Ez a telihold közel 15% -al lesz nagyobb és  30%-al fényesebb mint általában. Sokan ezért hívják Szuperholdnak. 🙂
A legjobban látható vasárnap éjszakáról hétfő virradóra lesz megfigyelhető.

 

Asztrológiailag fő témák a Bika telihold idején és a mostani időszakban:
lelki mélység, befogadás, önelfogadás, fizikai jóllét, anyagi stabilitás

Ezen a napon biztos sikerre vezet mindenféle testi-lelki egészségvonzó varázslat.

scorpio_vs_taurus_by_patched_fingers-d7ow9lnA Bika Telihold azt jelenti, hogy az égen a Bikában álló Hold szemben áll a Skorpió Nappal. Kemény ellenfelek ők. Ráadásul most a Plútó – Jupiter kvadrátja erősíti a feszült helyzeteket.

Minden telihold idézhet elő feszült állapotot, mert a két alapvetően, ránk fiziológiailag is hatást gyakorló égitest néz farkasszemet egymással. A Bika telihold idején most a helyzet tovább fokozódik, érzelmileg még inkább telítődik, és ez kibillenthet a középpontodból.

Ha a mélabú, frusztráció vagy kudarc uralja a Bika teliholdas napjaidat, akkor sok-sok érzelmi méreg lakozik benned, ami most felkavarodik és kicsapódik. A nehézséget  okozó érzelmi mérgek elsősorban a kezeletlen (elfojtott) düh és bűntudat mélységéből csapnak le rád. Az érzelmi méregtelenítés nagyon időszerű mostanság, több jó megoldás is létezik a nagytakarításra, például:

  • írd ki magadból,
  • üsd ki magadból (aktív mozgással, akár tényleges párna ütlegeléssel),
  • relaxált állapotban légzőgyakorlattal is megszabadulhatsz a frusztrációktól

 

A mostani Jupiter-Plútó kvadrát idején 1976-1977-1978 – as korosztály érezheti megérintve magát a párkapcsolat területén. Itt most előző életes elakadt harag, düh, frusztráció jöhet fel generációs mélységekből is akár. Érdemes kitartónak lenni és felkutatni ezeket a mély érzéseket, megnézni és elengedni, ami már nem hozzánk tartozik. A harmóniát megbontani képes konstelláció nem csak rossz hatásokat érvényesíthet, hanem egyúttal megkönnyíti a megszabadulást ezektől a terhektől.

A Bika telihold nagyon makaccsá, tántoríthatatlanná tesz minket, ebből következően a kompromisszumkészség hiányzik ezekben a napokban. Vérmérséklet kérdése ugyan, de kifejezetten provokatívak lehetünk, remekül rátapintva ellenfelünk gyengéire. Ebből következik, hogy vitatkozni jó pár napig veszélyes, és arra sem buzdítanék senkit, hogy most szakítson, mert túlbuzog bennünk az érzelem ahhoz, hogy megfontolt döntést hozzunk.

Önsanyargatás / Önmegbocsátás

Gyakori érzelmi csapda -és ebben az időszakban  fel is erősödik a hatása-, hogy bántjuk magunkat, mert nem tudjuk elfogadni a pillanatnyi helyzetünket vagy önmagunkat.
Baj van az alakunkkal, szokásainkkal, hozzáállásunkkal stb. Másmilyenek szeretnénk lenni, mint amilyenek pillanatnyilag vagyunk. Az önvád azonban csak még lejjebb húz, és még nehezebb az egyensúlyhoz visszakapaszkodni. Itt az ideje nem enni, hanem megsimogatni, sőt kényeztetni magunkat. A Bika-Skorpió ellentét most nagyon is élesen megjelenik: a Skorpió kegyetlenül őszinte és önromboló hajalmú, míg a Bika szereti a szebbik oldaláról nézni a dolgokat, a „majd csak lesz valahogy” életérzésével. Ha eddig a Skorpió énünkre szavaztunk inkább, akkor a telihold fénye világosítsa be a Bika területeinket is és öleljük át, tápláljuk testileg-lelkileg értékes tápanyaggal önmagunkat. Ezt jelenti a megbocsátás. Hogy tényleg jó munkát végeztünk-e a megbocsátás terén, azt a mély felszabadultságérzet jelzi vissza. Nem kell hezitálni, egyszerűen csak el kell kezdeni, ennyi az egész!

 

A most következő VÉNUSZ workshop sokat segíthet ebben

Ha érdekel a mostani időszak hogyan hat rád egyénileg, kérj asztrológiai elemzést!

Áldott önfelszabadító napokat kívánok!