Az igaz szerelem

Az igazi szerelem több, mint egyszerű, romantikus vonzalom, az barátság is egyben. Ha igazi szerelmet akarsz találni, először igazi barátot kell találnod.

Gyakran hisszük, hogy az erős fizikai vonzalom a szerelem alapvető követelménye. Ez nem jelenti azt, hogy a fizikai vonzalom nem fontos egy szerelmes kapcsolatban, de ha igazi szerelmet akarunk, észre kell vennünk, mit takar a külső, mi rejtőzik az emberben.

Antoine de Saint-Exupéri mondta: Csak akkor lélegzünk szabadon, ha egy rajtunk kívül álló közös cél köt össze bennünket… ilyenkor ráeszmélünk, hogy szeretni nem annyit jelent, mint egymás szemébe nézni, hanem azt jelenti: együtt nézni ugyanabba az irányba!

A Bibliában is az áll, hogy nem tudnak ketten együtt utazni, ha nincs közöttük egyetértés. A közös meggyőződés, érdeklődési kör és célok, a kölcsönös tisztelet és elragadtatás a hosszantartó szerelmes kapcsolat alapja. Az egész életen át tartó szerelmes kapcsolatot éppen a barátság köti össze.

bigstockphoto_Senior_Man_Surprising_His_Wife_5068413(1)

Sokan hibát követnek el, amikor azt gondolják, hogy a szerelem a fizikai vonzalomból jön létre. Elfelejtik, hogy a külső nem örök, a szépség napról napra halványul. A szerelem, amely barátságból és tiszteletből fejlődik, minden egyes nappal erősebb lesz.

Ezért ahelyett, hogy csak a fizikai vonzódásra fordítanánk a figyelmet kapcsolataink kialakításánál, jobb, ha olyan társat keresünk, aki osztja nézeteinket, egyetért értékrendünkkel és közös céljaink lehetnek.

Ha nincs bennünk semmi közös a másik emberrel, nem valószínű, hogy hosszantartó közeli kapcsolat alakul ki köztünk.

Éppen ezért, az egyik legjobb kérdés, amit feltehet magának az ember, amikor azon gondolkodik, hogy megfelelő-e számára a másik ember arra, hogy leélje vele az életét, a következő: “Ő a legjobb barátom?” Ha a válasz “nem”, akkor alaposan el kell gondolkodnunk, mielőtt ennek az embernek szentelnénk az életünket.

Sok kapcsolatot mentett már meg a barátság. A barátságot fel lehet építeni, csak meg kell találni a közös pontokat, közös érdeklődési kört, olyan tevékenységet, amit együtt tudnak folytatni.

Két ember újra közelebb kerülhet egymáshoz, ha barátok lesznek, mert a barátság erősödésével együtt nő a szeretet érzése is.

getImage_thumb-

 

(Forrás, Adam Jackson: Az Igaz szeretet 10 titka)