Fény ünnep – Nyári napforduló a szerelem jegyében

“A hagyomány szerint négyszer kezdődik el az év az esztendő körén belül. E négy kezdet a tavasz, a nyár, az ősz, és a tél. Az eljövendő évszak a Nap fordulatával indul, vagyis úgynevezett napfordulati pontot ér el ekkor a Nap éves pályája során. Nyár kezdetén járásának legmagasabb pontját éri el az északi égbolton, majd újra dél felé fordul Napunk útja.

A fordulati napok az új kezdetek, s ekkor érdemes olyan varázslásokat, szertartásokat végezni, melyekkel az eljövendő évszakra kívánunk hatni. Az évszak utolsó napjain érdemes számvetést, összegzést készíteni az eddig megtett útról, s elvégzett feladatokról.”

(Paski Zoltán írása)

A Nyári napforduló idei témája a szerelem, szeretet. Furcsa a magyar nyelvben ez a két szó megkülönböztetése. Az angolban ezt egyszerűen a “love” szóval fejezik ki. Tehát lehet ez ön-szeretet vagy szerelem valaki más iránt, a téma egy és ugyan az.
A SZER-ETET a GYŰL_ÖLET, ahogy ezt a magyarban nagyon kifejezően használjuk.
Az Égbolton a Nap és a Vénusz, vagyis a szerelem bolygója fog együtt állni a központi csillagunkkal.

Ezen kívül egy kivételes négyszög figyelhető meg az égbolton, amiben a Neptun a Jupiter a Merkúr és a Szaturnusz játssza a főszerepet.
Neptun a Halakban, kvadrátban Szaturnusszal és szembenállásban a Jupiterrel a Szűz jegyében. Asztrológiai nyelven, lehet hogy sokaknak nem mond ez semmit, de magyarra fordítva, el jött az ideje az érzelmi felelősségvállalásnak és a rendbetételnek. A kvadrát, mint materializáló, kikényszerítő erő jelenik meg, lehúzva az illúzió fátylait, amit Neptun képvisel a saját jegyében vagyis a Halak csillagjegyben. Rendbe lehet tenni az érzelmi elakadásokat nehézségeket, akár egymással, akár magaddal szemben is. Ki kell mondani a dolgokat és elvarrni az elvarratlan  szálakat. Itt a konkrét cselekvés ideje! A gyermeki játszmákból már ki kell szállni és vállalni a felelősséget! Nem lehet tovább játszani a kisded játékokat. Nem jól fognak érinteni a történések ha még ebben fürdőzöl. Ha egyedülálló vagy, koncentrálj arra hogy minél tisztábban sugározd az önszeretet és önelfogadás minőségét, akkor biztosan nem kerül el a szerelem.
Ha kapcsolatban vagy, remek lehetőség nyílik egy magasabb szintre lépni a felelősségvállalásban és családot alapítani.

Csodás Napfordulót, szertartást és ünneplést kívánok mindannyiunknak!

 

Áldás