Mit mesél el rólad a születési éved uralkodó bolygója?

Azt az évet, amelyben születtél, egy adott bolygó uralja. Ebben a témakörben hét ősbolygóval számolunk. Az adott év bolygójának az energiája erősítheti vagy gyengítheti a karakteredet, megmutatja életed főbb irányát. Ezért érdemes tudatosan is összehangolódni a bolygók energiájával.

Az az év, amelyikben ismétlődik a születéskori év – ez hétévente történik meg – kiemelten fontos év lesz, mivel ezzel az energiával könnyebben tudsz kapcsolódni, „ismerős” és nagyobb magabiztosságot adhat. Vannak bolygók, amelyek természetüknél fogva jobban vagy kevésbé harmonizálnak egymással, így pl. ha te a Mars évében születtél, nemcsak a Mars éve lehet kedvező, hanem a Nap éve is, amely érvényesülési vágyaidat segítheti. Ez fordítva is igaz lehet, de érdemes a születési horoszkópoddal összhangban vizsgálni, ha már van alapszintű tudásod.

Az év uralkodó bolygójának házhelyzete is nagyon fontos, valamint az, hogy mely házaidat (életterületeidet) uralja

napihoroszkop_lead43_490_370

Ha kíváncsi vagy rá, melyik bolygó uralta az évedet, itt találsz egy táblázatot, amiben kikeresheted, alább pedig elolvashatod a rövid leírását. Sőt, az aktuális évre vonatkoztatva is értelmezheted a leírtakat kicsit átfogalmazva.

Az év uralkodó bolygói

A Mars évében születettek, illetve az adott évben: harciasak, tettre készek, bátrak, őszinték és szenvedélyesek. Vágynak a küzdelemre, a győzelemre, a sikerre és intenzív izgalmas életre. Türelmetlenek, vonzzák a konfliktushelyzeteket, peres ügyeket. Sosem adják fel, nagy küzdők és vállalkozó kedvűek.

A Nap évében születettek, illetve az adott évben: büszkék, kreatívak, uralkodók, határozottak. Vágynak az állandó figyelemre, a dicséretre, a hatalomra, erős önbizalomra, hogy megmutathassák tehetségüket valamiben. Elsők akarnak lenni, vezetők. Sokuk karizmatikus személy és sikeresek vagy nagy befolyással bírnak.

A Vénusz évében születettek, illetve az adott évben: kedvesek, figyelmesek, harmóniára törekszenek. Vágynak a szépségre, a vonzerőre, a társasági és üzleti életre, a tökéletes társra és az anyagi jólétre. A külvilág állandó megerősítésére is szükségük van. Jó a pénzügyi vagy művészi érzékük.

A Merkúr évében születettek, illetve az adott évben: kíváncsiak, kommunikatívak, mindig van mit mesélniük, intellektuálisak, összefüggésekben gondolkodnak. Vágynak a jó társaságra, a változatosságra, utazásra, az értelemre, logikára, a jó üzletek megkötésére és arra, hogy egyszerre öt dologgal foglalkozzanak. Kiváló előadók és tanítók.

A Hold évében születettek, illetve az adott évben: gondoskodók, védelmezők, olvasnak mások lelkében, intuitívek, segítőkészek és sebezhetők. Vágynak a családra, otthonra, a törődésre, a romantikára, az utazásra és többen hírnévre is. Gyakori hangulatváltozások mellett hajlamosak bezárkózni. Szükségük van érzelmi megerősítésekre. Általában odaadó szülők, sorsuk tele van állandó változással.

A Szaturnusz évében születettek: megbízhatók, zárkózottak, maximalisták, becsvágyók. Vágynak arra, hogy jó munkájuk legyen, elismerjék erőfeszítéseiket, tekintélyre tegyenek szert és legyen meg az egzisztenciális biztonságuk. Egyedül birkóznak meg általában a feladatokkal. Kiváló tanítói, mentorai, támaszai lehetnek másoknak. Sokszor magányosak és sorsukban nagy akadályokat kell legyőzni fáradságos munka árán.

A Jupiter évében születettek, illetve az adott évben: maximalisták, idealisták, felfedezők, kutatók, barátságosak és optimisták. Vágynak az ismeretlenbe, a spirituális világokba. Gyakran személyiségük háttérbe szorul, ha nem becsülik eléggé önmagukat. Igazságérzetük fejlett és rendkívül lojálisak. Tudásuk kiváló tanácsadókká és segítőkké teszi őket. Váratlan szerencsés fordulatok jellemezhetik sorsukat.

Forrás: horoszkopelemzes.hu