Az Újjászületés kapujában

Mostanában tapasztalható az égen egy konstelláció, amire érdemesnek találom felhívni a figyelmet.
Paksi Zoltán így ír erről:

Négy planéta alkot most egy nagy négyszöget a Naprendszerben. Az Uránusz, a Jupiter, a Mars, és a Plútó. Minden ember „hordoz magával” olyan tudást, tanítást, bölcsességet az életébe, amellyel meg tudja oldani a karmáját. Sokan nem jutnak el oda sem, hogy erről tudjanak, amíg mások rátalálnak a hozott bölcsesség-kincseikre.
Az ima, a meditáció, és a koncentrációs gyakorlatok, ezekben talán a leghatékonyabb segítőink.
Nos, ezen az ünnepen és azt követő napokban érdemes időt szentelni a belső figyelemre. Figyeljünk jobban a belső hangunkra, de ezzel együtt törekedjünk arra is, hogy képesek legyünk észrevenni, és jelen lenni a társainknak, valódi belső motivációinak is.
Az Uránusz, a Jupiter, a Mars, és a Plútó most abban segít, hogy felszínre hozzuk a hozott bölcsességet, képességeket, rálátást.
Tisztán látjuk most, mi az amit már el kell engednünk.
Világosan látjuk most, mi az amit tisztáznunk kell, akár önmagunkkal szemben is.
Amit meg kell tisztítanunk, azt most el tudjuk kezdeni.
Amit eddig csak halogattunk, azt most valóban el tudjuk indítani.
Úgy is mondhatnánk, hogy a belső figyelem segítségével azt a tudást adja át nekünk a felettes énünk, amelyik azt mondja el, hogy „merre van az előre”.Érdemes leírni a gondolatainkat, a váratlanul felvillanó sugallatainkat. Most felkapjuk a fejünket a kívülről érkező, de minket megérintő, nekünk szóló gondolatokra, mondatokra, és ezeket is írjuk le, s vessük össze a belülről feltörő üzenetekkel, felismerésekkel. Röviden ez az egyik üzenete a csillagok csodavilágának.
A fellélegzés, az újjászületéssel megtörténhet…
az újjászületés kapujában

az újjászületés kapujában