Asztro-állítás tapasztalat

Képzeljétek el a pénteki Asztro-állítás vendégeként a csodálatos blogger Bihari Vikit köszönthettem.
Szeretném megoszatni veletek Viki őszinte tapasztalását az állításról.
Fogadjátok szeretettel!

“Üdv a lélek sohasem látott bugyraiból!

Az van, hogy voltam családállításon.

Ezzel a dologgal már ezer éve szemeztem, de valahogy mindig kimaradt meg elodáztam. Legendákat hallottam róla, hogy mindenki sír, felismer nagy dolgokat, aztán napokig csak néz maga elé, hogy na ez mi a tököm volt, meg ilyesmi.
Aztán megismerkedtem Kata-val és úgy döntöttem, kipróbálom a „bulit”, végül is, én ugye már mindent tudok magamról, új infók biztos nem jönnek már.
Hát jöttek.

Először beszélgettünk, aztán Kata átküldött nekem egy cikket  és arra kért, hogy ha úgy érzem, tudok azonosulni vele, akkor emésztgessem egy kicsit. Nos, nem vagyok az a mindent ész nélkül megkajáló fajta, elolvastam a cikket és rendesen megütött, bár bevallom, a mai napig szkeptikus vagyok, de kezdem elfogadni, hogy nem lehet mindent aggyal felfogni, van amit csak érzelmi szinten ért meg az ember, hiába mondja az agy, hogy ez baromság.
Miután ez megvolt, jött a családállítás pénteken. 6 másik nőcivel együtt összegyűltünk egy teremben és Kata vezetésével nekiálltunk a foglalkozásnak. Aki még nem volt családállításon, annak így instant összefoglalnám a lényegét: felállítod egy adott helyen magadat, apádat, anyádat, a szorongásodat, a konfliktushelyzetedet, a pasidat, vagy akit és amit akarsz, aztán beindul a reakció. A többiek, akik a segítők, mozognak, beszélnek, reagálnak és legfőképp éreznek, majd a végén (jó esetben) kiderül, hol van a bibi. Ép ésszel nagyon nehéz választ találni a dologra, de mindenképp elgondolkodtató, ami történik. Sokan sírnak, felszakadnak gátak, előtörtnek emlékek, régi traumák, szóval nem könnyű utazás ez befelé, de jócskán megéri, mert egy lépéssel közelebb lehet kerülni néhány gubanchoz.
Én nem tudtam sírni, mert szép és erős falaim vannak, nem nyílok meg könnyen és fejből csináltam a dolgokat, nem szívből, viszont úgy vagyok vele, hogy mindenkinek más a tempója, nekem ehhez több idő kell, így is kaptam megoldókulcsot bőven.
A legérdekesebb az volt számomra, hogy mennyi fájdalom, pszichés betegség, gond és szomorúság van az emberekben. És hogy van aki egy másodperc után képes zokogni, van, aki mérges lesz, de hogy brutális mennyiségű fekália vár arra, hogy kipucoljuk magunkból.
Úgyhogy, pénteken elvesztettem a családállítás-szűzességemet, eléggé fájt, eléggé fura volt, de az t. Ja és Kata Liesz-t és az Asztro-állítást pedig szeretettel ajánlom, alázatosan, okosan és kedvesen vezényelte le a 3 órás munkát. Aki bátor, menjen, aki pedig gyáva, az meg főleg! 🙂 “